├Ä╚Ťi petreci o mare parte a timpului ├«n propria minte, f─â-o s─â fie un loc pl─âcut.

Bulevardul Eroilor nr.10 Cluj Napoca, Cluj, 400129

Orar: Luni ÔÇô S├ómb─ât─â┬á 09:15 ÔÇô 18:00| Duminic─â este ├«nchis cabinetul

├Ä╚Ťi petreci o mare parte a timpului ├«n propria minte, f─â-o s─â fie un loc pl─âcut.

Bulevardul Eroilor nr.10 Cluj Napoca, Cluj, 400129

Orar: Luni ÔÇô S├ómb├ót─â┬á 09:15 ÔÇô 18:00| Duminica este ├«nchis cabinetul

Extras din codului deontologic al profesiei de psiholog cu drept de liber─â practic─â

PROTEJAREA CONFIDENŢIALITĂŢII

Art. VI.2. Psihologii vor proteja confiden┼úialitatea tuturor informa┼úiilor adunate ├«n timpul activitatilor lor profesionale si se vor abtine de la dezvaluirea informatiilor pe care le detin despre colegi, clien┼úii colegilor, studen┼úi ┼či membrii organizatiilor, excep┼úie fac├ónd situatiile: pentru protec┼úia s─ân─ât─â┼úii publice, pentru prevenirea unui pericol iminent, pentru prevenirea sav├órsirii unei fapte penale sau pentru ├«mpiedicarea producerii rezultatului unei asemenea fapte ori pentru ├«nlaturarea urmarilor prejudiciabile ale unei asemenea fapte. Divulgarea, de c─âtre psihologi, a unor date care le-au fost ├«ncredin┼úate sau de care au luat cuno┼čtin┼ú─â ├«n virtutea profesiei, dac─â aceasta este de natur─â a ├«ncalca clauza de confiden┼úialitate, este interzisa.

LIMITELE CONFIDENŢIALITĂŢII

Art. VI.3. Psihologii clarific─â ce m─âsuri se vor lua pentru protejarea confidentialit─â┼úii ┼či ce responsabilit─â┼úi familiale, de grup ori comunitare au pentru protejarea confidentialit─â┼úii, atunci c├ónd desfa┼čoar─â activit─â┼úi de cercetare sau ofer─â servicii. ├Änainte de primirea consim┼ú─âm├óntului psihologul va informa clientul cu privire la limitele confiden┼úialit─â┼úii ┼či condi┼úiile ├«n care pot fi ├«ncalcate. Precum ┼či asupra utiliz─ârii posibile a informa┼úiilor rezultate ├«n urma activit─â┼úii sale.

DEZVĂLUIREA DE INFORMAŢII

Art. VI.4. Psihologii pot ├«mpart─â┼či informa┼úiile confiden┼úiale cu al┼úii numai cu consimtam├óntul celor viza┼úi ori de o a┼ča manier─â ├«nc├ót cei viza┼úi s─â nu poat─â fi identifica┼úi, excep┼úie fac├ónd situa┼úiile justificate de lege sau ├«n circumstan┼úe de iminent─â sau posibil─â v─ât─âmare fizic─â sau crim─â.