Cum se desfășoară o primă ședință de psihoterapie?

Cei mai mulți dintre oamenii care intră într-un cabinet de psihologie, nu au mai fost niciodată într-un astfel de loc și nu știu ce înseamnă un psiholog, cu atât mai mult un psihoterapeut, făcând adesea confuzie cu medicul psihiatru.

Ce înseamnă aceste noțiuni noi pentru unii oameni sau pentru majoritatea poporului român? Pentru a înlătura orice dubiu, vă voi explica cum decurge o primă întâlnire a procesului de psihoterapie.

De cele mai multe ori, cel care face programarea vine la ședință, încercând, în primul rând, să identifice cu mari emoții, cu nerăbdare, durere, dorință de schimbare, disperare sau curiozitate, adresa și locul. Încă de la primul telefon, clientul expune natura problemei sau a nevoii cu care se confruntă.

psiholog cluj

Cum funcționează structura sesiunilor?

Ședințele de terapie psihologică au o durată de 50 de minute.

Acea zi poate fi rezervată în fiecare săptămână sau putem alege alta împreună, în funcție de disponibilitate.

De cele mai multe ori este recomandată prezența săptămânală, astfel încât terapia să fie cât mai eficientă.

Anulările și sesiunile de întâlniri pierdute trebuie plătite integral, cu excepția cazului în care se anunță absenţa cu 48 de ore înainte.

Unde aveți cabinetul de psihologie in Cluj?

Bulevardul Eroilor numarul 10, Cluj Napoca, Cluj

cabinet psiholog in cluj napoca
consiliere online

Care sunt costurile unei sesiuni?

La sectiunea Preţuri aveţi toate abonamentele noastre.

Aș dori să obțin mai multe informații, deoarece nu sunt sigur dacă trebuie să apelez la un psiholog, este posibil?

Da, vă putem oferi o consultație telefonică de 15 minute gratuită! Ne puteţi scrie pe WhatsApp 0746-045.661, pe Chat sau chiar pe adresa de Email [email protected]. Program de lucru: luni – vineri între orele 9:00 – 19:00. 

psihoterapeut_cluj_napoca

Raspundem la oricare din întrebările dvs.

Câteva lucruri pe care s-ar putea să le găsiți interesante …

Depinde de la o persoană la alta. În timp ce unele persoane au nevoie de doar 4 şedinţe, altele pot avea nevoie de luni întregi sau chiar ani. Nu există o rețetă clară pentru succesul terapiei, astfel că durata terapiei va fi determinată de gradul de afectare al individului, disponibilitatea, resursele personale și chiar relația cu terapeutul.
Nu pot ajunge la cabinet pentru programare, putem relua şedinţa online?

Da, încercăm să fim cât mai flexibili posibil. Dacă vreţi să schimbați şedinţa în mediul online, o putem face în orice moment. Totuşi, trebuie verificat calendarul de rezervări în prealabil şi în funcţie de disponibilitate luam o decizie împreună.

Cu toate că înțelegem perfect dorința și uneori datoria resimțită de a-i ajuta pe cei dragi, procesul terapeutic nu ar fi eficient dacă acea persoană s-ar simți constrânsă să vină la terapie. Nu îl putem convinge să participe la ședințe, însă dacă dorește îi putem oferi o imagine de ansamblu în privința a ceea ce înseamnă terapia și cum s-ar potrivi pentru nevoile sale specifice.

La PSY Cluj oferim clienților noștri cel mai înalt nivel de confidențialitate.