Psihoterapie individuală

Terapia Cognitiv Comportamentală (CBT) este o formă de psihoterapie. Această formă de psihoterapie te va ajuta să-ți depășești problemele personale prin schimbarea modului în care gândești (cognițiile) și a felului în care te raportezi la lucrurile care ți se întâmplă, ceea ce va duce la schimbări pozitive în comportamentul și starea ta.

consiliere online

Unele stiluri de gândire sunt comune și le-am experimentat cu toții. Alteori, însă, anumite stiluri de gândire pot deveni problematice. Astfel, uneori când ne evaluăm gândurile descoperim că ele nu sunt bazate pe adevăruri, ci mai degrabă pe scenarii sau ipoteze nerealiste. Când asta se întâmplă, te pot ajuta să înveți să-ți evaluezi propriul stil de gândire într-un mod mai realist și adaptativ, astfel încât să poți experimenta o îmbunătățire în ceea ce privește emoțiile și comportamentul.

Fie că te confrunți cu probleme emoționale și/sau comportamentale, fie că treci printr-o perioadă de tranziție mai dificilă, este important să-ți găsești calea înapoi spre sănătatea mintală. Deseori nu vom ști când a început totul, însă vom observa rezultatul: în timp, din persoana aceea fericită și împlinită, am devenit copleșiți de emoții și sentimente negative pe care nu știm cum să le mai controlăm sau gestionăm. Sau poate a fost o schimbare bruscă: după un eveniment specific (sau chiar în lipsa lui) starea noastră s-a înrăutățit și nu găsim nici cauzele, nici soluțiile care să ne ajute să ne simțim mai bine.

 

Ai putea beneficia de pe urma psihoterapiei individuale dacă te confrunți cu următoarele:

– tristețe în cea mai mare parte a zilei sau stări bruște de tristețe în unele zile;

– nu te mai bucuri de lucrurile sau activitățile care obișnuiau să-ți facă plăcere;

– neliniște pronunțată în situații specifice sau generale;

– atacuri de panică: pot include ritm cardiac mărit (simțim cum inima bate tare și repede), transpirație, tremurături, durere în piept, dificultăți de respirație, nod în gât, teama de a pierde controlul sau frica de moarte;

– dificultăți de concentrare;

– stare de oboseală;

– stres;

– dificultăți în reglarea emoțiilor;

– randament scăzut la locul de muncă sau în viața de zi cu zi;

– căutarea cu orice preț a succesului;

– perfecționism (dacă observi că începe să interfereze cu viața sau activitățile de zi cu zi);

– simți că nu ești destul de bun;

– abuz de substanțe;

psihoterapeut_cluj_napoca
psiholog cluj

AI NEVOIE DE AJUTOR CU SĂNĂTATEA TA MENTALĂ SAU EMOȚIONALĂ SAU CU O PERIOADĂ DIFICILĂ DIN VIAȚA TA?